Sony onthult details van het nieuwe PlayStation Portal: Is een flop in de maak?

Sony heeft een persbericht gepubliceerd met meer details over het nieuwe PlayStation Portal. Het goede nieuws? Het toestel komt nog dit jaar op de markt. Een nogal onopvallende aankondiging, aangezien Europa’s grootste beurs voor videogames, Gamescom, momenteel plaatsvindt in Keulen. Is dit een voorteken van wat komen gaat?

In het nieuws: Na een officiële aankondiging in mei deelt Sony nu meer details over zijn nieuwe console, het PlayStation Portal.

De details: Het PlayStation Portal is een 8-inch scherm (LCD, Full HD, 60 fps) ingebed in een controller. Niet meteen iets dat een ongeziene evolutie in de gamewereld zal ontketenen.

  • Het gaat in de eerste plaats over een gametoestel waarmee je (bijna) overal kunt gamen, zolang je maar een goede wifi-verbinding en een PlayStation 5 in de buurt hebt.

“Het PlayStation Portal is ideaal voor gamers die hun tv in de woonkamer moeten delen of die gewoon PS5-games in een andere kamer willen spelen.”

Sony in een persbericht
  • Het is dus niet mogelijk om het PlayStation Portal in de wagen of trein te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld wel mogelijk met de Nintendo Switch.
  • De console streamt het PlayStation 5-scherm gewoon in realtime.

Opgemerkt: Sony laat weten dat het Playstation Portal later dit jaar, tijdens de feestdagen, op de markt zal komen. Het prijskaartje: 199,99 dollar of ongeveer 220 euro.

Een teleurstellende console

De nieuwe “gameconsole” van Sony zal ongetwijfeld veel vragen oproepen bij de gamers. Wat is het nut van het PlayStation Portal? Wie zal er bereid zijn om 200 euro op tafel te leggen bovenop de prijs van een PlayStation 5 om simpelweg een game in een andere kamer te kunnen spelen.

  • Het is zelfs niet mogelijk om gebruik te maken van Remote Play, waarmee je vanaf een smartphone of pc door de PlayStation-menu’s kunt navigeren en downloads of games kunt starten, of dankzij PlayStation Plus in de cloud kunt gamen.
  • Films en series kijken zal mogelijk zijn, maar alleen door streaming via wifi.
  • Het zal ook niet mogelijk zijn om de spelconsole als een tweede scherm te gebruiken, waarop bijvoorbeeld de kaart van een game die je op tv speelt, wordt weergegeven.

Hopen op beterschap?

De volledige details van de console zijn nog niet bekend, wat ons reden geeft om hoopvol te zijn over een mogelijke software-update voor het apparaat. Het is te hopen dat er enkele functies aan de console worden toegevoegd, waardoor die nog nuttiger wordt. Anders zal het PlayStation Portal volgens ons geen lang leven beschoren zijn.

(ns)

Meer