© VTM

VTM neemt (nog eens) afscheid van Tom Boonen

Wellicht dacht u dat Tom Boonen op televisie volledig was uitgewuifd, maar kijk: na Alles voor Tom, Vive Tom en Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life met Koen Wauters, pakt VTM uit met Boonen & Friends.

tdl

De állerlaatste rit van Tom Boonen is voor zaterdag, aan het Zilvermeer in zijn thuisbasis Mol. Dan rijdt hij met alle toppers die de voorbije jaren in zijn ploeg zaten, of in zijn wiel. Van Balan tot Sagan, van Frère tot Zabel.

Valse Metallica-cover

Een aantal van die renners haalde wielerjournalist Merijn Casteleyn voor zijn camera. Niet zozeer om de loftrompet boven te halen, maar om anekdotes over Tom Boonen te vertellen. De renner mag daar vervolgens op reageren.

En aangezien het anekdotes regent, kan Casteleyn er wel eentje verklappen: “We hebben beelden van Tom die samen met Paolo Bettini het nummer Nothing Else Matters van Metallica zingt. Dat deden ze in het Spaanse Calpe, waar ze elk jaar hun seizoen voorbereidden.”

“Een heel leuk fragment waaruit blijkt dat Bettini en Boonen niet de meest toonvaste renners zijn. Grappig is ook dat Tom zelf ook vindt dat het afscheid wel erg lang duurt. ‘Het lijkt wel alsof ik al een heel jaar aan het stoppen ben’, zei hij. Al vond hij dit wel leuk om te doen: die uitspraken van andere renners over hem, dat deed hem iets.”

Boonen & Friends, VTM, 21.50u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER