De cast uit het eerste seizoen.© © VRT

‘Arcadia’ genomineerd voor belangrijke Europese tv-prijs

Een groot succes was de serie Arcadia allerminst in Vlaanderen én Nederland. Toch blijkt de dystopische fictiereeks genomineerd voor een belangrijke Europese televisieprijs.

Tom Vets

De dramareeks van regisseur Tim Oliehoek maakt kans in de Europese categorie van het ‘Festival de la Fiction TV’ in de Franse badplaats La Rochelle. Het festival heeft midden september plaats. De serie, die in maart en april liep op VRT1, speelt zich af in een samenleving die met zogenoemde burgerscores werkt. Wie een hogere score heeft, krijgt meer privileges. De hoofdrollen worden gespeeld door Monic Hendrickx, Natali Broods en Gène Bervoets.

Hoewel er erg veel werd verwacht van Arcadia, viel het resultaat nogal tegen. Volgens velen voelde de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland te geforceerd aan in het scenario. In Vlaanderen keken er op zondag maar een half miljoen mensen, en in Nederland deed de reeks het nog een pak slechter. Er was echter op dat moment al groen licht gegeven voor een tweede seizoen. Dat zal er ook effectief komen. In oktober gaan de opnames van start. De uitzendingen zijn ten vroegste voor eind volgend jaar. Over de cast doet men nog geen mededelingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer