© AP

Twitter-rivaal Threads lanceert webversie

Threads, het nieuwe sociale medium van Mark Zuckerberg, heeft een webversie gelanceerd om beter de concurrentie aan te gaan met X (Twitter).

Bron: BELGA

Threads moet het gaan opnemen tegen X, voorheen Twitter, van Elon Musk. Tot nu toe was Threads alleen toegankelijk als mobiele app voor smartphones. Een webversie is belangrijk voor het aantrekken van actieve gebruikers van sociale media.

Het nieuwe sociale medium werd afgelopen juli uitgerold door Meta, het bedrijf van Zuckerberg. De meer dan een miljard gebruikers van Instagram kregen een uitnodiging om de app te downloaden. Daardoor werd Threads de snelst gedownloade app ooit, die het record van ChatGPT verbrak.

Maar het enthousiasme duurde niet lang en de roep om een webversie klonk steeds luider. Volgens het bedrijf Similarweb dat gespecialiseerd is in webanalyse en webverkeer, daalde het aantal dagelijkse actieve gebruikers van 49,3 miljoen naar 10,3 miljoen. Veel beroemdheden zoals Jennifer Lopez die een bevoorrechte vroege toegang kregen, hebben er zelden gepost.

Threads is niet beschikbaar in Europa vanwege de Europese databeschermingswet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer