Belga

Houtbedrijf in Zutendaal kan niet heropenen na zware brand "door miscommunicatie met internetprovider"

Hout- en parketbedrijf Houtenplaten uit Zutendaal, dat dinsdag getroffen werd door een zware brand, kan voorlopig niet openen omdat er nog geen internet is. Volgens het bedrijf komt dat door een miscommunicatie met Proximus. "Daardoor moeten we nog een week dicht blijven. Dat is voor ons een groot financieel probleem", vertelt zaakvoerder Frank Jans.Ā 

Hout- en parketbedrijf Houtenplaten in de Zevenputtenstraat in Zutendaal kan voorlopig niet openen omdat er geen internet is. Dinsdagavond brak er een zware brand uit waardoor het bedrijf noodgedwongen moest sluiten.Ā Na de brand is het personeel dagenlang bezig geweest om de ravage op te ruimen.

"We zijn volledig klaar om deze week weer te openen, maar jammer genoeg gaat dat niet omdat we nog geen internetverbinding hebben. Die is blijkbaar zwaar beschadigd door de brand", zegt Frank Jans, zaakvoerder van het bedrijf.

Miscommunicatie met Proximus

Het gebrek aan internet komt volgens het bedrijf door een miscommunicatie met internetprovider Proximus. "We hadden een afspraak gemaakt voor een noodherstelling, maar plots blijkt dat Proximus niet op de hoogte was van die afspraak", zegt Jans.Ā 

"Nu kunnen ze pas ten vroegste op 1 september langskomen wat wil zeggen dat we nog een hele week dicht moeten blijven. Dat is een groot financieel probleem voor ons", zegt Jans nog. "We waren al getroffen door de brand. Nu worden we nog eens extra getroffen door financiƫle problemen."

Momenteel probeert het bedrijf contact op te nemen met andere internetproviders. Proximus was niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen