De Romcom is bijna ten einde: AS Roma en José Mourinho gooien Romelu Lukaku reddingsboei toe

De Big Rom-soap nadert zijn ontknoping. In de topcompetities sluit de transfermarkt over één week, dus heeft Romelu Lukaku (30) dringend een nieuwe club nodig. Plots staat Chelsea weer open voor een uitleenbeurt en nu springt AS Roma met coach José Mourinho in de dans. Een Romeinse delegatie vloog al naar Londen om te praten. “Ik ben zenuwachtig. Morgen vlieg ik naar Rome om er te tekenen”, vertelde Lukaku zaterdagmiddag op een jeugdtoernooi in Boom aan Het Laatste Nieuws.

Jürgen Geril

In de omgeving van Romelu Lukaku hoorden wij dat de spits de afgelopen weken “heel rustig” was. De buitenwereld werd gek van zijn transfersoap – er was de animo met Inter, Juventus en het Saudische Al Hilal – maar Big Rom bleef zen. Hij trainde individueel of met de B-kern van zijn moederclub Chelsea en wachtte tot de Gordiaanse knoop zou worden ontward. Bij Chelsea blijven was sowieso geen optie. Daar wisselde hij geen woord met coach Mauricio Pochettino en die zei: “De club en de speler moeten een oplossing vinden.”

Het Italiaanse Inter voelde zich verraden, de supporters van Juve wilden hem niet en Lukaku zelf wou niet naar de woestijn, waar hij 50 miljoen per jaar kon verdienen. Chelsea moest plooien en zich schappelijker opstellen. In plaats van een definitieve verkoop voor zo’n 40 miljoen euro werd een uitleenbeurt (al dan niet met verplichte koopoptie) weer bespreekbaar.

Telefoontje Mourinho

Dat was het sein voor AS Roma om in actie te schieten. De nummer zes uit de Serie A heeft niet het grote vermogen, maar zocht wel nog offensieve versterking door de zware blessure van Tammy Abraham. Het is nu de huur van aanvaller Sardar Azmoun van Bayer Leverkusen aan het afronden, maar coach José Mourinho wil nog een puncher. Jawel, dé José Mourinho. De Portugese coach werkte eerder bij Chelsea en Man United al met Lukaku, waar ze niet altijd op dezelfde lijn zaten. Verre van zelfs, maar toch is er een wederzijds respect tussen de twee. Mourinho zou al gebeld hebben met Lukaku en die ziet een overgang naar de Italiaanse hoofdstad. Italiaanse media merkten ook op hoe Sébastien Ledure, Lukaku’s advocaat, op zijn communicatiekanalen een foto postte van zichzelf in de AS Roma dug-out. Zaterdagochtend bevestigde Romelu Lukaku de op til staande transfer openlijk op een jeugdtoernooi in Boom - waar zijn zoontje z’n eerste wedstrijd voor Anderlecht speelde - aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben zenuwachtig. Morgen vlieg ik naar Rome om er te tekenen”, vertelde hij.

© AFP

Dat betekent dat de deal met Chelsea allicht rondkomt. De twee clubs hebben met Todd Boehly (Chelsea) en Dan Friedkin (AS Roma) wel Amerikaanse eigenaars. Het grootste issue lijkt een goeie verdeling te vinden voor het jaarloon van 12 miljoen euro van de Rode Duivel. Na een videogesprek zou er een onderhandelingsbasis gevonden zijn waarbij AS Roma 8 miljoen voor zijn rekening zou nemen. De Italiaanse general manager Tiago Pinto en vicevoorzitter Ryan Friedkin stapten daarop in een privévliegtuig naar Londen.

29 oktober tegen Inter

Het is nu afwachten of het tot een definitieve doorbraak komt. Op zijn persconferentie voor de match tegen Cagliari kreeg Mourinho alvast vragen over Big Rom. “Manager Pinto zei me in de gesprekken over Azmoun dat er nog een andere spits zou komen”, stelde de Portugees. “Ik zal blij zijn als er nog kwaliteit bijkomt, maar over Lukaku kan ik niet spreken omdat hij nog steeds een speler van Chelsea is. We zijn hier wel experts geworden in het werken met jongens die moeten terugkeren naar een hoog niveau.”

In het Stadio Olimpico zal Lukaku dan wel samenspelen met aangever Paolo Dybala. Inter had vorig seizoen al het idee om van die twee een dodelijk koppel te maken, maar de Argentijn liet de Nerazzuri toen links liggen. In Rome zou Lukaku ook gewezen Anderlecht-speler Mile Svilar terugvinden. De Inter-fans duiden nu al 29 oktober met rood aan in hun agenda, want dan is het Inter-AS Roma. De harde kern zal hem genadeloos aanpakken als hij met AS Roma zou durven langskomen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer