Philippe Close op het dak van Brucity.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Close op het dak van Brucity. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

INTERVIEW. Burgemeester Brussel Philippe Close over drugsproblemen in de hoofdstad: "Wie denkt dat alleen meer politie dit oplost, dwaalt”

politiek“Twee lege combi’s voor Brussel-Zuid? Mais enfin! Migratie? Dit land beslist gewoon niet en de politie mag het oplossen. Drugs? We spreken er gewoon niét over.” De burgemeester van de stad Brussel Philippe Close (PS) neemt geen blad voor de mond over de drugsproblemen in zijn stad. “De urgentie dringt soms écht niet door. Als ik moet wachten, doe ik het gewoon zelf.”

72 reacties

  • Cris Verwilligen

    9 maanden geleden
    Meer politie kan wel werken als ze 2 teams maken, agenten in burger die ze spotten en doorgeven waar ze zijn en de agenten in uniform die ze oppakken. Geef dan de dealers een straf gelijk aan massamoordenaars en we gaan er geraken. Als ze constant op hun hoede moeten zijn en zware straffen krijgen zien ze geen voordeel en stoppen ze vanzelf.
  • Marc Baeyens

    9 maanden geleden
    Gelukkig zegt hij deze keer niet dat Brussel een veilige stad is ...
  • Steven Van cauter

    9 maanden geleden
    Brussel gaat eral jaren op achteruit !woon op 10 km van het centrum ,ik zet er geen stap meer binnen bedankt ps! Ik durf zelf in het buitenland niet meer te zeggen dat ik tegen Brussel woon.
  • Jef Verhulst

    9 maanden geleden
    Die drugsdealers hebben er uiteraard alle belang bij dat de PS aan de macht blijft, het is duidelijk dat ze overal rustig hun gang kunnen gaan. Als er dan eens iemand per ongeluk tegen de lamp loopt dan volgt het gerecht niet en is die 's anderendaags terug aan 't dealen.
  • RIET HEIRMAN

    9 maanden geleden
    Als Close meent wat hij zegt, kan en mag hij het zelf doen want zijn partij PS zit in de federale én in de Brusselse en Waalse regering, dus wat houdt hem tegen. Zijn partijgenoot Vervoort verstopt zich en nu moet het nationale crisiscentrum het gaan doen, wat een farce. De toestand in oa de Brusselse stations vergelijken met die in Antwerpen is van de put gerukt. Natuurlijk zijn er in Antwerpen ook veel drugsproblemen en criminalititeit, maar daar is één politie die haar werk doet.