Politie en parket zoeken man voor poging ontvoering van meisje (10) in Gent

gent -

De politie en het parket Oost-Vlaanderen zijn op zoek naar een man die verdacht wordt van een poging tot ontvoering van een meisje van 10 in februari. De federale politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid.

lto
Bron: BELGA

De feiten gebeurden op donderdag 23 februari 2023 rond 12.30 uur. Een 10-jarig meisje was aan het spelen in de omgeving van het Spaanskasteelplein, achter de Sint-Machariuskerk in Gent. “Plots voelde ze een hand van een onbekende man op haar rechterschouder”, meldt het opsporingsbericht. “Kom mee, zei hij tegen haar in het Nederlands, met een Engels accent. Het meisje verweerde zich en vluchtte weg.”

De verdachte is een man van vermoedelijk rond de 50 jaar oud en 1,65 à 1,75 meter lang. “Hij heeft donkerbruine ogen en kort zwart, grijzend haar. Hij was mager en had rimpellijnen op zijn wangen. Hij had onverzorgde gele tanden.”

“Hij droeg die dag een zwarte muts met een groen embleem en witte letters , een zwarte lederen jas, een zwarte broek en zwarte sneakers. De man is een roker”, zegt de politie.

Wie meer informatie heeft, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of het gratis nummer 0800-30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen