Stad Antwerpen verzegelt opnieuw appartement van sekswerkers: "De lift ging de hele nacht op en neer"

De stad Antwerpen verzegelt opnieuw een appartement waar sekswerkers verblijven. Het appartement in de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk blijft al zeker twee weken afgesloten. Volgens verschillende bewoners ging de lift de hele nacht op en neer en was er veel overlast. Eerder deze week werd al een appartement in Deurne verzegeld waar ook sekswerkers verbleven.

De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (N-VA), heeft beslist om een appartement op de vierde verdieping in de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk te verzegelen van 28 augustus tot 10 september. In het appartement verblijven sekswerkers en de politie kreeg verschillende meldingen van overlast. "Verschillende bewoners verklaarden dat de lift de hele nacht op en neer ging en er op de andere deuren werd geklopt door mannen op zoek naar seks, wat voor overlast zorgde", laat de stad weten. "Het komen en gaan van vreemde mannen creëerde bovendien een onveiligheidsgevoel bij buurtbewoners."

De politie voerde een controle uit in het appartement en trof een Nederlandse vrouw en twee Spaanstalige sekswerkers aan. "De vrouwen konden geen huurcontract voorleggen, maar de ene vrouw verklaarde 500 euro per week te betalen voor de huur van het appartement, de andere twee zouden 300 euro per week betalen." De vrouwen zouden het geld cash overhandigen aan een jongen. Ze waren niet in bezit van de gegevens van de eigenaar, maar hadden enkel een telefoonnummer van de huurder.

Geen controle

Volgens de stad minimaliseren de eigenaar en de huurder de feiten. "Ze verklaren dat ze het nodige hebben gedaan om de overlast te voorkomen. Ze plaatsten de namen van de bewoners op de deurbel en gaven aan dat er na 23 uur niet meer gewerkt mocht worden." Volgens de politie hebben de eigenaar en huurder geen enkele controle over de bewoners of de activiteiten die zich afspelen in het appartement. 

De stad Antwerpen neemt daarom de beslissing om het appartement te verzegelen. "Uit de binnengekomen meldingen en vaststellingen van de politie blijkt dat er in het appartement kwetsbare sekswerkers verblijven en dat klanten dag en nacht voor overlast zorgen. Het risico op voortzetting en herhaling is zeer groot, daarom mag het appartement voor een termijn van twee weken niet meer verhuurd of op een andere manier ter beschikking gesteld worden", aldus de stad Antwerpen. Het is deze week al de tweede verblijfplaats van sekswerkers die burgemeester Bart De Wever verzegelt.

Meest gelezen