Sint-Pieters-Leeuw opent bibliotheek in sportcomplex: "Na het zwemmen, kan je naar de bib"

Sint-Pieters-Leeuw heeft voortaan een zwembadbib. Een bibliotheek in het gebouw van het gemeentelijk zwembad. "We willen mensen die aan sport doen laten kennis maken met andere vormen van ontspanning, zoals lezen. En voor schoolkinderen is er een extra voordeel. Ze kunnen de zwemles vanaf nu combineren met een bezoek aan de bibliotheek", zegt schepen An Speeckaert (N-VA).  

In het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw is vrijdagmiddag de ‘zwembadbib’ geopend. Een nieuw filiaal van de bibliotheek die al afdelingen heeft in Vlezenbeek, Ruisbroek en het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. De zwembadbib moet vooral de inwoners van de wijken Zuun en Negenmanneke bereiken, maar ook schoolkinderen die in het sportcomplex komen zwemmen.

”De combinatie van een zwembad en een bibliotheek is behoorlijk uniek in Vlaanderen. Scholen kunnen zwemmen en een bezoek aan de bibliotheek combineren, waardoor ze minder reistijd verliezen. Daarom bestaat de collectie grotendeels uit kinder- en jeugdboeken”, vertelt schepen Speeckaert.

Bib met zelfbediening, open de deur met je smartphone

De zwembadbib staat klaar om vanaf 1 september bezoekers van de sporthal, schoolkinderen en wijkbewoners van Zuun en Negenmanneke te ontvangen op woensdagmiddag van 2 tot 4 en zaterdagmorgen van 10 tot 12. Vanaf 1 oktober is de bibliotheek elke dag open, dankzij een zelfbedieningssysteem. Bibliothecaris Katja Grammens is enthousiast: “Bezoekers kunnen met hun smartphone de deur van de bibliotheek openen en hun boeken zelf scannen aan de zelfuitleenbalie met hun bibliotheekpas of smartphone.”   

Meest gelezen