K's Choice
© 2023 CPU - Jan van Hecke

Rock Ternat strijkt neer op parkeerterrein met Belgische topbands Goose, K’s Choice en Black Box Revelation

In het centrum van Ternat is vanavond het tweedaagse Rock Ternat van start gegaan. Het festival vindt plaats op de parking van sportcentrum Puls. Op de affiche staan heel wat Belgische topnamen, met onder meer K’s Choice, Black Box Revelation, Daan en Goose.

Rock Ternat is helemaal terug van weggeweest. Het tweedaagse festival in het Pajottenland maakte in 2021 een doorstart na acht jaar stilte, dankzij een succesvolle crowdfundingsactie. Vandaag en morgen is Rock Ternat 2.0 al toe aan zijn derde editie, met enkele indrukwekkende Belgische namen op de affiche.

Het festival aftrappen, die eer ging vanavond naar indiepop-collectief Mayorga, winnaar van De Nieuwe Lichting 2023. De band rond de 26-jarige - half Chileens, half Kempische - Helena Mayorga Paredes stond eerder deze zomer ook al op de Slope op Rock Werchter en op de Lokerse Feesten. 

Mayorga op Rock Ternat 2023.

Talent uit eigen streek

Rock Ternat kiest traditiegetrouw voor heel wat lokaal talent. "We kiezen voor zoveel mogelijk muziek van eigen bodem, die garant staat voor knetterende energie waarmee ze het publiek weet te bevangen", zegt de organisatie.

Op de eerste festivalavond staan er zo twee bands op het podium die een link hebben met de streek. Als tweede groep betreedt Hairbaby het podium, het muziekproject van presentator Otto-Jan Ham die in Halle woont. Na onder meer presentatiewerk op Pukkelpop en Rock Werchter stort Ham zich deze zomer ook even op de muziek met zijn eigen groep, voor hij in september start met een nieuwe talkshow op VRT 1: "Amai zeg wauw!".

Hairbaby met Otto-Jan Ham op Rock Ternat 2023.

De headliner van de avond is Black Box Revelation, de groep rond Jan Paternoster en Dries Van Dijck, allebei afkomstig uit het naburige Dilbeek. Black Box Revelation beleeft een drukke festivalzomer, met een pak festivals waaronder ook "de grote kleppers" Rock Werchter en Pukkelpop. Die zomer afsluiten doen ze dit weekend met een passage op Rock Ternat, en een optreden op Maanrock in Mechelen morgenavond. 

Black Box Revelation (archieffoto).
Jopix

K's Choice: even terug in België

Daarnaast staat er vanavond ook een stukje Belpopgeschiedenis op Rock Ternat, want K's Choice maakt zijn opwachting op het Ternatse parkeerterrein. De rockgroep rond Sam en Gert Bettens viert dit jaar hun 30e verjaardag. Dat doen de broers met een uitverkochte verjaardagstournee en een goedgevulde festivalzomer. In het voorjaar van 2024 trekt K's Choice naar de Belgische theaters met een akoestische set. Frontman Sam Bettens, die naar Amerika verhuisde, keert daarvoor dus een tijdlang terug naar eigen land.

BEKIJK - K's Choice met "Time is a Parasite":

Studio Brussel-compagnons Eva De Roo ft. Double D sluiten de avond - of liever: de nacht - af met een dj-set die doorgaat tot in de vroege uurtjes. Zij aan de mic, hij aan de knoppen. Tot en met 2 uur vannacht is de Ternatse lucht gevuld met "dikke dansplaten".

Zaterdag 26 augustus

Ook zaterdag staat er nog heel wat moois op de affiche. Dan beklimmen de Gentse band Bat Eyes, Antwerpse garage- en postpunkband Meltheads, Nederlandse zangeres S10, indierockband DIRK, Antwerps hiphopduo Blackwave, Belgische singer-songwriter Daan, elektrorockband-van-eigen-bodem Goose en het Ternatse DJ-duo Metropolitans het podium.

Meest gelezen