Maanrock (archieffoto)
Aikon Productions

100.000 feestvierders verwacht op 26e editie Maanrock

Vanavond is in Mechelen Maanrock officieel van start gegaan, met Bart Peeters als hoofdact op de Grote markt. Het gratis stadsfestival strekt zich tijdens deze 26e editie uit over acht verschillende podia. Het muziek- en theaterfestival duurt nog tot en met zondag. Er worden in totaal meer dan 100.000 feestvierders verwacht.

Tijdens het laatste weekend van augustus maakt de binnenstad van Mechelen zich traditiegetrouw op voor Maanrock. Het gratis stadsfestival startte in 1996 als een klein evenement met optredens van lokale artiesten. Ondertussen - we zijn inmiddels toe aan de 26e editie - trekt het stadsfestival jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Officiële openingsavond

Gisteren startte het festival al met optredens op twee kleinere podia, MOES en de Theatertuin. Vanaf vandaag wordt de volledige Mechelse binnenstad vier dagen lang ingepalmd door muziek en theater, verspreid over acht verschillende podia.

Op het "Groot Podium" op de Grote Markt zijn Bart Peeters en de Ideale Mannen vanavond de hoofdact. Studio Brussel-compagnons Flo Windey ft. Skyve sluiten de avond af met een dj-set die duurt tot 2 uur vannacht. Eerder vanavond waren ook de Antwerpse Admiral Freebee en het Vlaams-Russisch opkomend talent Chibi Ichigo van de partij.  

Het tweede grootste "Feest Podium" aan de Ijzerenleen is dit weekend decor voor een breed scala aan dj-sets, met vanavond onder meer Belgische dj's Sem Thomasson, Dave Lambert en Double Pleasure. 

Bart Peeters (archieffoto)
Jopix

Feesten tot en met zondag

Maanrock duurt nog tot en met zondag. Morgen worden de Mechelaars verwend met headliners Merol (de "niet op haar mondje gevallen"-Nederlandse zangeres die je kent van hits als "hou je bek en bef me" en "gemengde signalen"), Belgisch rockersduo Black Box Revelation met Jan Paternoster en Dries Van Dijck en Shoarma Soundsystem, het dancecollectief met Nadiem Shah, Imran Shah en Hakim Chatar.

Zondag is het uitkijken naar kinderidolen #LIKEME, coverband Les Truttes, Zomerhit-winnares Pommelien Thijs en - heeft geen introductie meer nodig - Niels Destadsbader.

Niels Destadsbader

Mechelen boven

Je vindt op Maanrock ook een “Mechels Podium” op het Cultuurplein. Van een Mechelse opera-act "Casco Phil" tot de politieharmonie van Mechelen: hier worden dit weekend heel wat charmante acts uit eigen stad geprogrammeerd. Net als vorig jaar, wordt op Maanrock meer dan ooit ingezet op Mechelse programmatie.

"Zowel artiesten als mensen die het podium 'beheren' zijn waar mogelijk Mechelaars. We hebben veel talent in onze stad, Maanrock is een festival voor en door de Mechelaar", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, de organisatie achter Maanrock. "Zaterdag kleurt het Feestpodium op de IJzerenleen volledig Mechels, en op zondag is het Cultuurplein haast volledig Mechels."

Om alles in goede banen te leiden, kan de organisatie rekenen op heel wat vrijwilligers. "De Maanrock Crew telt al meer dan 650 mensen, en nog dagelijks bieden anderen zich aan als vrijwilliger", klinkt het enthousiast.

Het volledige theater- en muziekprogramma van Maanrock vind je hier.

Meest gelezen