© Twitter, vrt

Hond van Ruben Van Gucht overleden door vergiftiging: “Doe iets aan deze misdaad”

De hond van Ruben Van Gucht werd vorige week vergiftigd en overleed enkele dagen later. De Sporza-journalist uit Brussegem (Merchtem) is er het hart van in en doet een emotionele oproep naar Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Natuur en Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).

doro

“Aan alle dierenliefhebbers, tijd om op te staan”, begint Van Gucht op zijn Twitter- en Instagramaccount. “Exact één week geleden werd onze allerliefste Odette vergiftigd, als gevolg van een worst die vermengd was met het uiterst giftige en dodelijke Temic.”

Temic is een giftig product dat in de landbouw wordt gebruikt en niet alleen dodelijk kan zijn voor dieren, maar ook voor mensen. “Het gaat hier niet enkel om dierenwelzijn, maar ook om volksgezondheid. Een product dat al jaren niet meer in de handel verkrijgbaar is en niet meer gebruikt mag worden”, gaat Van Gucht verder.

Maatregelen

“Er zijn nog steeds onverlaten die het blijkbaar over hun hart krijgen om zoiets te doen, om dieren vreselijk te laten afzien en families met veel tranen achter te laten. Hartelozen met andere woorden.”

De Sporza-commentator roept op om maatregelen te nemen en spreekt daarvoor ministers Schauvliege en Weyts aan via Twitter. “Hoog tijd om illegale gifproducten die nog op zolders of in stallen liggen, te laten inleveren. Kan niet zo moeilijk zijn. Illegaal is illegaal. Tijd om misdaad te stoppen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Slaap zacht zotteke, bezeke, lieveke. Voor altijd in ons hart. ???

Een bericht gedeeld door Ruben Van Gucht (@rvangucht) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER