Nienke Horemans
Volledig scherm
© Nienke Horemans

Slachtoffer (17) gewond na steekpartij op kermis in Sint-Truiden

De politiediensten kregen vrijdagavond een melding binnen van een vechtpartij op de kermis in Sint-Truiden. Een 17-jarig slachtoffer van Afghaanse afkomst werd overgebracht naar het ziekenhuis met een steekwonde in zijn bil.

  1. HUIZENJACHT. Pelt, een oase van groen waar het stadsleven nooit ver weg lijkt: “Met een budget tot 300.000 euro vind je hier al veel”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Pelt, een oase van groen waar het stadsleven nooit ver weg lijkt: “Met een budget tot 300.000 euro vind je hier al veel”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze keer trekken we samen met makelaar Laura Jaroszewski van Vastgoed C naar Noord-Limburgse Pelt. “Hier heb je een goede mix aan huizen, appartementen en bouwgronden. Laat ons stellen dat er voor ieder wat wils in aanbod is.” Ze tipt enkele heel interessante woningen.
    Pelt
  2. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Geetbets, Zoutleeuw