Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Een keffer, maar nog geen pitbull: de data geven Anderlecht ondanks 9 op 12 een fikse waarschuwing

Voetbal wordt gespeeld met het hart en met het hoofd. Het hart bonst bij de 9 op 12 voor Anderlecht — dat dit weekend zelfs aan kop kan komen —, maar wat zegt het hoofd? De data van Stats Perform, de officiële data-leverancier aan de Pro League, vertellen onomwonden: ‘Anderlecht is na vier speeldagen verre van dominant en hun succes is broos.’ Achtergrond bij de cijfers van paars-wit.

14 reacties

  • Rudy Claes

    8 maanden geleden
    Volgende week op Genk weten we al meer ...ben benieuwd.
  • Vandenberghe Eddy

    8 maanden geleden
    In september zelfs oktober weten we waar we echt staan !!! Nu ist resultaat gericht spelen en of met redelijk goed voetbal erbij , dat mag en is mooi voor de sups !! Einde van de comp weten we allemaal wel dan worden de prijzen uitgedeeld en ja ik zie rsca Dees jaar wel hoog eindigen… nog niet de titel … wel een Europese plaats . Dat zou al goed gewerkt zijn!!!!
  • FAS GOETHALS

    8 maanden geleden
    Als Anderlecht vorig seizoen makkelijk 60-70% balbezit had eindigden ze 11de. De kritiek was toen je moet vooruit voetballen en niet de bal rondspelen achteraan. Telkens liepen ze op een counter en verloren met 1 doelpuntje verschil. Nu is het spel evenwichtig verdeelt en winnen ze zélf met 1 goaltje verschil, maar pakken wel de punten. Bovendien in dit stadium van de competitie zijn zulke statistieken waardeloos wegens te weinig data.
  • Hendrik Weckseler

    8 maanden geleden
    Onder Weiler was het constant 1-0 0-1 2-1 etc ook bijna nooit dominant niet dat ik zeg dat we kampioen gaan spelen helemaal niet maar een goeie organisatie mag niet onderschat worden en als er nog een goeie flankaanvaller bijkomt en die Flips blijft in stijgende lijn presteren dan gaat ook Dolberg beter renderen en dus ook de aanval beter zijn het seizoen is net begonnen en alle ploegen moeten nog naar hun beste spel toegroeien ik blijf met mijn Anderlecht een optimist ook na een rot jaar.
  • Linda Remans

    8 maanden geleden
    Stats zijn goed voor de vuilbak, er zijn spelers die weinig lopen maar ze er wel binnen pompen. Ik vind de hele benadering soms wat overdreven, goede stats en laatste staan, om te lachen.