Fietsster (38) valt tegen wiel van tractor in Voeren: slachtoffer in kritieke toestand met heli naar ziekenhuis

© Politie Voeren

Voeren -

Een 38-jarige vrouw uit Pepinster is zaterdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in Teuven. De vrouw op koersfiets viel bij het kruisen van een tractor en ze werd geraakt door het achterwiel van het landbouwvoertuig.

Marij Wyers

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur in de Gieveldstraat in Teuven. Daar is de weg erg smal. Een fietsster reed in een groep van zes wielertoeristen. Bij het kruisen van een tractor en viel de vrouw. Ze werd na de val nog geraakt door het grote achterwiel. Het slachtoffer was er ernstig aan toe. Een ziekenwagen en een mug-helikopter werden ter plaatse gestuurd. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis Citadelle in Luik gevlogen.

Politie Voeren deed de vaststellingen van het ongeval. De omstandigheden worden nog bekeken. De Gieveldstraat in Teuven is een flinke helling, met een stijgingspercentage van 5,4 procent. De valpartij en aanrijding gebeurde bovenaan in de Gieveldstraat, ter hoogte van de Gelato-farm. Daar is het nog vlak maar wel erg smal.

(maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen