Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Gezond duo: asperges en zalm en papillot

Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ.

Wat heb je nodig:
4 zalmfilets (800 g) 
12 groene asperges 
8 witte asperges 
150 ml rode pesto 
50 g groene olijven, gehalveerd 
50 g zwarte olijven, gehalveerd 
1/2 courgette, in blokjes 
enkele takjes tijm 
2 lente-uitjes, in ringen 
sap van 1/2 citroen 
olijfolie 
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. 
Stap 2: Schil de witte asperges en snij de harde onderkant weg. Snij ook de harde onderkant van de groene asperges weg. Bedruppel de asperges met olie en kruid met peper en zout. 
Stap 3: Neem voor ieder persoon een voldoende groot vel bakpapier, bestrijk met olijfolie en verdeel er de asperges over. Leg er de zalmfilets op en besmeer de zalm met een lepel pesto. Verdeel er de courgetteblokjes en olijven over. Kruid met peper en zout, bedruppel met citroensap, bestrooi met lente-uitjes en leg er een takje tijm op. 
Stap 4: Vouw de pakketjes goed dicht, leg ze op een ovenplaat en zet 20 minuten in de oven. Lekker met gebakken krieltjes of pasta.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel