VIDEO. Peloton houdt pakkende minuut stilte voor Tijl De Decker in Renewi Tour, alle Lotto Dstny-renners gaan van start: “Al valt het heengaan van Tijl ons allemaal heel zwaar”

Lotto Dstny heeft zaterdag in Beringen de start genomen van de vierde en voorlaatste etappe van de Renewi Tour. De Belgische wielerploeg is in diepe rouw na het overlijden van renner Tijl De Decker. De 22-jarige De Decker werd eerder deze week aangereden op training en bezweek vrijdag aan zijn verwondingen. Voor de start hield het peloton een pakkende minuut stilte.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

LEES OOK. Onze wielerreporter sprak vorige week na het BK nog met de betreurde Tijl De Decker: beleefd, ambitieus en een familieman

“Het heengaan van Tijl De Decker valt ons allemaal heel zwaar, maar onze renners hebben beslist om hun Renewi Tour zo goed en zo kwaad als het gaat verder af te werken. Hun gedachten en die van iedereen hier van de ploeg zijn bij de nabestaanden en vrienden van Tijl De Decker”, meldde sportdirecteur Nikolas Maes voor de start. 

Net als vrijdag traden de renners van Lotto Dstny aan met een zwarte rouwband. Ook het organisatiecomité van de Renewi Tour nam maatregelen om het overlijden van Tijl De Decker te eren.

De vierde etappe werd voorafgegaan door een pakkende minuut stilte ter nagedachtenis van Tijl De Decker. Alle renners van Lotto Dsny namen plaats op de voorste rij. “Na afloop zullen er geen uitbundige taferelen te zien zijn tijdens de podiumceremonie”, gaf organisator Christophe Impens nog mee.

Met rouwband in de Vuelta

Daags na het tragische overlijden van De Decker komt zijn ploeg Lotto Dstny ook voltallig aan de start van de 78e Ronde van Spanje. De acht deelnemers eren in de ploegentijdrit hun overleden collega met een rouwband. Lotto Dstny heeft de Belgen Sébastien Grignard, Thomas De Gendt, Milan Menten, Sylvain Moniquet, Lennert Van Eetvelt, de Argentijn Eduardo Sepulveda, de Australiër Jarrad Drizners en de Deen Andreas Kron geselecteerd voor de Vuelta. Vooral leeftijdsgenoot Van Eetvelt had een band met de betreurde De Decker, maar net als zijn ploegmaats komt hij dus zaterdagavond aan de start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen