© Cédric Depraetere

Niels Destadsbader speelt thuismatch op festival “BuikRock” in Deerlijk

Dit weekend vindt de vierde editie van BuikRock plaats in Deerlijk, de thuishaven van zanger en schermgezicht Niels Destadsbader. Hij is ereburger van de gemeente, stampte het festival mee uit de grond en is headliner van dienst. Onder de noemer “Niels Destadsbader & Friends” neemt hij ook enkele muzikale vrienden mee. Vanavond ook op de affiche: Meau, Milow en Natalia.

Het West-Vlaamse Deerlijk vormt dit weekend het decor voor de vierde editie van festival “BuikRock”. Op de affiche staan heel wat Vlaamse namen. Gisteren trotseerden Metejoor, Regi en “Dorothee Vegas & Like Maarten” het wisselvallige zomerweer. 

BEKIJK - Het optreden van Metejoor, gisteren op BuikRock:

Vandaag serveert BuikRock het hoofdgerecht: Niels Destadsbader, die Deerlijk zijn thuishaven mag noemen, het festival mee uit de grond heeft gestampt én ereburger is van de gemeente. Destadsbader neemt enkele “Friends” mee tijdens zijn show, maar wil nog niet verklappen wie dat zou kunnen zijn. Wij gokken alvast op de aanwezigheid van Nederlander Kenny B, met wie Destadsbader nog een Zomerhit-nominatie in de wacht sleepte voor het nummer ”Liefs voor later”.

BEKIJK - Niels Destadsbader en Kenny B brengen "Liefs voor Later" tijdens de Zomerhit-show in Blankenberge:

Videospeler inladen...

Voor dat hoogtepunt aanbreekt, staan er vandaag nog heel wat andere artiesten op de affiche van BuikRock. Achtereenvolgens betreden Emma Heesters, Bram & Lennert, Nederlandse singer-songwriter Meau, Guga Baùl en zijn liveband “Radio Guga”, Milow en Natalia het podium. Top of the bill is dus lokale held Destadsbader, die speciaal voor BuikRock het podium deelt met een aantal bevriende artiesten. “De festivalsfeer kriebelt al in de buik”, aldus de BuikRock-organisatie. 

Destadsbader op BuikRock in zijn thuisstad Deerlijk, in 2021.
© Nathan Dobbelaere

Meest gelezen