© ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Mathieu van der Poel debuteert volgende week al in zijn regenboogtrui en kan zo Wout van Aert opvolgen, ook seizoenseinde MVDP is bekend

Volgende week zondag rijdt Mathieu van der Poel zijn eerste officiële koers als wereldkampioen. De Nederlander trekt op 3 september naar Frankrijk voor de Bretagne Classic. Ook de rest van het seizoenseinde van MVDP is bekend.

Vincent Van Genechten, Stijn Joris

Van der Poel reed eerder al de Profronde van Etten-Leur, een criterium dat hij ook op zijn naam schreef. Toen gaf hij aan nog enkele wegwedstrijden aan zijn programma te willen toevoegen. Eerder werd bekend dat de wereldkampioen zal starten in de Franco-Belge (28 september), maar hij zal dus al begin volgende maand zijn regenboogtrui tonen in de voormalige GP van Plouay. Daar zouden ook kleppers als Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen en Biniam Girmay starten.

Tussen die de Bretagne Classic en de Franco-Belge rijdt Van der Poel ook nog een aantal andere koersen: de GP de Fourmies, de GP de Wallonie, de Super 8 Classic en het Olympisch testevent in Parijs voor het mountainbike. Zijn seizoen afsluiten doet MVDP met Parijs-Tours.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alpecin-Deceuninck gaf daarnaast ook het programma van Jasper Philipsen vrij.

Bretagne Classic (03/09)

Kampioenschap van Vlaanderen (15/09)

Gooikse Pijl (17/09)

Paris-Chauny (24/09)

Lotto Famenne Ardenne Classic (01/10)

Sparkassen Münsterland Giro (03/10)

Ronde van Turkije (08-15/10)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer