© X

Vier doden na schietpartij in Jacksonville (Florida): “Dader viseerde alleen zwarte mensen”

Bij een schietpartij in een winkel het Amerikaanse Jacksonville (Florida) zijn drie slachtoffers en de dader om het leven gekomen. De schutterde handelde uit racistisch motief en viseerde alleen zwarte mensen, aldus de plaatselijke sheriff.

mtm
Bron: Reuters

“Hij richtte zich op een bepaalde groep en het waren zwarte mensen”, zei sheriff TK Waters op een persconferentie. Hij noemde het racistische motief “heel duidelijk”. De schutter, een blanke twintiger, zou ook manifesten hebben achtergelaten die zijn “weerzinwekkende ideologie van haat” beschreven.

Volgens lokale media opende de verdachte eerst het vuur op auto’s en barricadeerde hij zichzelf daarna in een Dollar General-winkel, waar hij ook slachtoffers maakte. De politie zette daarop een SWAT-team in. De dader zou zich uiteindelijk zelf van het leven beroven.

“De mensen in onze gemeenschap lijden pijn en daar hebben ze alle recht op”, zo verklaarde raadslid Ju’Coby Pittman. “Dit slaat nergens op, ik ben op dit moment heel boos.”

De Verenigde Staten beschikken over meer individuele wapens dan inwoners, vooral dankzij het gemak waarmee Amerikanen er toegang toe hebben. Eén op de drie volwassenen bezit er minstens één wapen en bijna één op de twee volwassenen woont in een huishouden waar er minstens één aanwezig is. Het gevolg hiervan is het zeer hoge sterftecijfer door vuurwapens in de VS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer