Parket vraagt bijkomend onderzoek naar dodelijk ongeval dat veroorzaakt werd door dementerende vrouw

Er is bijkomend onderzoek bevolen naar het ongeval waarbij de 16-jarige Amy-Love Dewilde vorig jaar stierf. Eerder besliste het parket om de zaak te seponeren omdat de bejaarde dame die het ongeval veroorzaakte aan het dementeren is en dus niet verantwoordelijk kon gesteld worden.

tlg, tg

Iets meer dan een jaar geleden gebeurde het vreselijke ongeval op de markt in Gistel in West-Vlaanderen. Amy-Love Dewilde (16) had net middagpauze en was samen met haar vriendinnen een broodje aan het eten. Ze zat op de grond voor een ijzeren bankje toen plots een ­geparkeerde wagen naar voren schoot. Amy-Love raakte gekneld tussen de wagen en het bankje, ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

In de wagen zat e 80-jarige A., een dementerende bejaarde uit Middelkerke. Haar man G.V. (82) was even wat broodjes gaan halen op de markt en had de sleutels op het contact laten zitten. Dat deed hij altijd, zodat zijn vrouw muziek kon luisteren tijdens het wachten.

Het parket sloot het onderzoek al een tijdje geleden af en wilde de zaak seponeren. Maar dat was buiten de ouders van Amy-Love gerekend. Via een rechtstreekse dagvaarding sleepten ze het koppel toch voor de rechter.

De dementerende bejaarde vrouw en haar echtgenoot hebben zich dinsdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoord. Maar de zaak werd met het oog op bijkomend onderzoek uitgesteld naar de zitting van 19 december.

Oppervlakkig onderzoek

“Geen enkel verdriet is groter dan dat van een moeder die haar kind verliest, haar leven is niet meer wat het geweest is”, aldus meester Johan Platteau. De burgerlijke partij hekelde het oppervlakkig onderzoek. “Ik betreur dat het openbaar ministerie seponeert nog voor het onderzocht is. Die vrouw is nooit ondervraagd en ook haar medische toestand is niet onderzocht.”

De verdediging benadrukte dat de zaak burgerlijk sowieso wel geregeld zou worden door de verzekeringen. “Waarom moet hier dan bloed vergoten worden? We spreken hier over mensen van 80 en 82 jaar, de laatste jaren van hun leven zijn door dat ongeval een hel geworden”, aldus meester Marc Quatacker.

Een psychiater zal aangesteld worden om de beklaagde te onderzoeken. Daarnaast zal ook een familielid verhoord worden. Zij zou immers vlak voor het ongeval nog door het geopend raam van de wagen gecommuniceerd hebben met de vrouw. Tenslotte zal een autodeskundige moeten nagaan hoe het komt dat de wagen in beweging is gekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen