© REUTERS

Hij noemde het “een verschrikkelijke ervaring”, maar mugshot legt Donald Trump absoluut geen windeieren

Donald Trump heeft van zijn mugshot een recordbrekende fondsenwervingsactie gemaakt. Sinds de voormalige Amerikaanse president zich donderdag ging aanmelden in de gevangenis, haalde zijn campagne ruim 7 miljoen dollar op, meldt Politico.

mtm
Bron: Politico

Donald Trump ging zich donderdagavond aanmelden in de gevangenis van Atlanta, de hoofdstad van Georgia, waar de voormalige president aangeklaagd wordt omdat hij de verkiezingsuitslag van 2020 in de Amerikaanse staat zou hebben proberen te manipuleren. Bij zijn arrestatie werd de standaardprocedure gevolgd: Trump staat voortaan te boek als gedetineerde P01135809 en er werd ook een mugshot van hem gemaakt. Een beeld dat in geen tijd de wereld rondging.

Hoewel hij zijn passage in de gevangenis zelf een “verschrikkelijke ervaring” noemde, lijkt Trump er ook wel voordeel uit te halen. De mugshot wordt - met succes - ingezet om geld in te zamelen. Sinds donderdag haalde zijn campagne al 7,1 miljoen dollar op, zo meldde Politico op zaterdag. Vrijdag alleen werd liefst 4,18 dollar verworven, een record voor deze campagne. Op de website van de Trump-campagne wordt ook uitgepakt met mugshot-merchandise in de vorm van mokken, bumperstickers en T-shirts. De items, die voorzien zijn van de slogan “Never surrender” (“Nooit opgeven”), variëren in kostprijs van 12 tot 34 dollar.

Ook in de weken ervoor kwamen de donaties trouwens vlot binnen. De voorbije drie weken zou er in totaal voor ruim 20 miljoen dollar ingezameld zijn.

Ook Green Day verkoopt T-shirts met mugshot Trump

Green Day-frontman Billy Joe Armstrong.© EPA

Ook de Amerikaanse punkrockband Green Day biedt momenteel T-shirts aan met daarop de mugshot van Donald Trump. Niet omdat ze de voormalige president van de Verenigde Staten steunen, het gaat om een actie voor het goede doel.

De opbrengst van de T-shirts, die slechts 72 uur te koop worden aangeboden, gaat integraal naar de slachtoffers van de bosbranden op het Hawaïaanse eiland Maui.

Op de T-shirts zien we de mugshot van Trump, in zwart-wit, verwerkt in het logo van ‘Nimrod’, een album van Green Day uit 1997. Een exemplaar kost 35 dollar.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer