Lichaam van 20-jarige vrouw gevonden in gracht in Bonheiden: ‘Het zou niet om een aanrijding gaan’

© jhm

In Bonheiden is zondagochtend rond negen uur het lichaam van een jonge vrouw (20) aangetroffen langs de Oude Baan. Ze werd aangetroffen naast haar fiets, zegt de lokale politiezone Bodukap. Hoe ze is omgekomen, is nog onduidelijk.

blg, phu, jtp

Een voorbijgangster heeft zondagochtend rond 9 uur een lichaam aangetroffen in een gracht langs de Oude Baan in Bonheiden. Politiezone Bodukap en burgemeester Lode Van Looy (BR30) bevestigen dat het gaat om een 20-jarige jonge vrouw die uit Bonheiden afkomstig is. Uit de eerste onderzoeksdaden blijkt dat het niet om een aanrijding zou gaan. Naast haar lichaam werd ook de fiets van de jonge vrouw gevonden.

De Oude Baan is ingericht als fietsstraat, parallel met de N15. De vrouw zou van Maanrock in Mechelen op weg naar huis zijn en enkel het laatste stuk zonder vrienden fietsen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon er geen hulp meer baten. Politie en parket zijn belast met de zaak.

‘De exacte omstandigheden maken deel uit van het verdere onderzoek’, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé. ‘Aan de onderzoeksrechter is gevraagd om een autopsie te laten uitvoeren. Voorlopig kunnen we dus ook niet verklaren wat daar gebeurd is.’

De jonge vrouw was leidster bij Chiro Aksent in Bonheiden. ‘Het verlies van een vriendin en medeleidster is natuurlijk enorm heftig voor zo’n jonge groep’, zegt woordvoerder ­Marij Germijns van Chirojeugd Vlaanderen. ‘De groep is zondag al samengekomen, we willen hen alle tijd en ruimte geven om dit verlies te verwerken. Vanuit Chirojeugd Vlaanderen zullen we bekijken waar de groep nood aan heeft, zodat we hen steun op maat kunnen ­geven.’