Koen Paemeleire, UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Paemeleire, UZ Gent. © COLOURBOX / UZGent - Christophe Van der Eecken.

“Migraine leidt tot 1,6 miljoen dagen werkverlet en kost samenleving elk jaar 1 miljard euro”, hoofdpijnexpert getuigt

Migraine kost de samenleving 958 miljoen euro. 90 procent daarvan is ziekteverzuim op het werk. Dat berekende migraine-expert van de Universiteit van Luik Jean Schoenen. “Er bestaat een stereotype van de migrainepatiënt die excuses zoekt, maar mijn ervaring is dat veel mensen er het beste proberen van te maken”, zegt prof. dr. Koen Paemeleire van het UZ Gent, specialist in hoofdpijnaandoeningen.

5 reacties

  • Gaston Batsleer

    8 maanden geleden
    Ik heb mezelf voor een deel kunnen helpen door een gezonde levensstijl. Meer bewegen, gevarieerde voeding, amper alcohol. Het vraagt wat discipline maar de aanvallen zijn minder en minder heftig. Wellicht dat ook stress meespeel(t)(de)
  • Maggy Vos

    8 maanden geleden
    Mensen hebben geen idee wat migraine is. Heb het jaren gehad, geen enkele medicatie gaf soelaas. Hele dag in bed, geen licht of geluid niets eten of drinken. Wanneer toch wakker overgeven maar je hebt niets in. Heb het de laatste jaren gelukkig maar 3 keer meer gehad en hoop dat het niet meer gebeurd.
  • Paul Verbeeck

    8 maanden geleden
    De fouten en weggeefpolitiek van onze politici kosten ons jaarlijks veel meer . Maar ja , 't is altijd de burger/belastingbetaler die teveel kost .
  • Linda Van Branteghem

    8 maanden geleden
    En toch krijg je maar 2 doosjes medicatie per jaar terug betaald. Ze betalen liever meer aan ziektedagen
  • Freddy Henslegers

    8 maanden geleden
    Stress, stress, stress.