Direct naar artikelinhoud
UpdateLier

Wandelaar gereanimeerd na aanval Europese hoornaars, twee andere mensen naar ziekenhuis

De hulpdiensten op de plek waar een groep wandelaars is aangevallen door hoornaars.Beeld RV

In Lier werd zondagmiddag, iets voor 14 uur, een groep wandelaars aangevallen door Europese hoornaars. Eén persoon reageerde bijzonder slecht op de aanval en moest gereanimeerd worden. De opgeroepen hulpdiensten brachten de persoon in kwestie over naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Twee andere mensen werden afgevoerd naar het Lierse Heilig-Hartziekenhuis.

en

De aanval door de hoornaars gebeurde op een wandelpad dat uitkomt in de Nazarethdreef. “Door het gebied liep een georganiseerde wandeltocht”, zegt Liers waarnemend burgemeester Ivo Andries (Open Vld). “Na de aanval kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse. Eén persoon moest gereanimeerd worden. De politie heeft het wandelpad waar de hoornaars toesloegen zo snel mogelijk afgezet om bijkomende incidenten te vermijden.”

De brandweer ging vervolgens op zoek naar het nest van de hoornaars, om het op een veilige manier te verwijderen. “Dat is ondertussen ook gebeurd.”

Lees ook

‘Als je in de halsstreek wordt gestoken, moet je naar de dokter’: dit moet u weten over de Aziatische hoornaar

Eerst werd gedacht dat het ging om een zwerm Aziatische hoornaars. Dat is intussen rechtgezet: het blijkt om Europese hoornaars te gaan en dus niet om de invasieve wespensoort. In principe zijn Europese hoornaars zachtaardiger dan de Aziatische soort die in onze contreien fel in opmars is, maar toch kunnen ze stevig aanvallen wanneer iemand te dicht bij hun nest komt.

De bosweg waar de hoornaars zaten, werd afgezet.Beeld RV