Tijdens de uithaal van een minderjarige liep kapster Sandra een gebroken neus op.© RR

Kapster Sandra uit Sint-Truiden spreekt jongeren aan die weg versperren en loopt gebroken neus op

Sint-Truiden -

Zondagnamiddag is de 50-jarige kapster Sandra Corthout uit Bevingen slachtoffer geworden van een geval van verkeersagressie in de Truiense Stapelstraat. “Mijn neus is gebroken en ik heb een hersenschudding”, getuigt het slachotffer.

Dirk Selis

“Rond 15 uur reden mijn vriend en ik met onze auto door de Stapelstraat”, vertelt Sandra Corthout. “Ter hoogte van het monument merkten we drie jongens in het midden van de straat op. We wachtten wat en toeterden eens licht, maar er kwam geen beweging. Ze bleven parmantig in het midden van de straat lopen met een blikje bier in de hand.”

“Uiteindelijk liet ik mijn raampje zakken en sprak ik hen aan”, vertelt Sandra. “Maar ik kreg grove verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. Daarop stapte ik uit en vroeg ik hen of dat nu echt zo moest gaan. Een van de drie kwam vlak voor mij staan en sloeg recht op mijn neus. Terwijl ik vooroverboog en naar mijn gezicht greep, plantte hij zijn knie in mijn gezicht. Met een gebroken neus en een hersenschudding tot gevolg. Wie verwacht nu zoiets op een zondagnamiddag in het midden van de stad? Uiteindelijk konden omstaanders de dader, die op de loop ging, vatten en in bedwang houden tot de politie arriveerde en hem inrekende.”

© rr

Proces-verbaal

“Er heeft inderdaad een incident plaatsgevonden en er is daarvan proces-verbaal opgemaakt”, klinkt het bij politie en parket. “We kunnen daar geen verdere toelichting over geven omdat het hier om een minderjarige gaat.”

Burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v), die nog maar net een alcoholverbod in de binnenstad heeft afgekondigd, is opnieuw erg geschrokken. “Wat is er toch aan de hand? Vrijdag die steekpartij, nu dit weer. Ik ben in ieder geval blij dat de dader gevat is en dat er pv is opgemaakt. Hopelijk ontloopt de dader zijn straf niet. Ik ga Sandra een van de komende dagen zeker een bezoekje brengen om haar een hart onder riem te steken. Dit geweld moet stoppen.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer