Waarom werd Laeticia (23) vermoord? Speurders hebben vermoedens over motief van dader

© *

De politie zoekt naar getuigen van de moord op Laeticia Bauwens uit Bergen. De 23-jarige jonge vrouw werd zaterdagochtend vermoord op het parkeerterrein van Lotto Mons ­Expo terwijl ze op vriendinnen wachtte. De dader of daders probeerden haar waarschijnlijk te verkrachten.

cds

“Iets voor zeven uur stond Laeticia te wachten op haar vriendinnen”, ­getuigt haar zwaar aangedane vader Jean-Marc. Maar het meisje stond op de foute plek. “De vriendinnen stonden driehonderd meter verder op een ander parkeer­terrein. Toen ze niet reageerde op een berichtje, zijn ze haar gaan zoeken.”

Toen ze bij haar auto aankwamen, vonden ze Laeticia dood in een plas bloed. Ze werd om­gebracht met mes­steken. Laeticia werd niet verkracht, maar vermoedelijk was dat wel het doel van de dader of daders. “Haar broek was naar beneden getrokken. Maar ze heeft zich wellicht verweerd en daarom hebben ze haar omgebracht”, zegt haar vader. De dader of daders zijn nog op de vlucht.

Laeticia's vriendinnen zijn kapot van de dood van hun "engel", zoals ze haar noemen. "Ze lachte altijd en maakte nooit ruzie", zeggen ze in Sudpresse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen