X / X
Volledig scherm
PREMIUM
© X / X

RECONSTRUCTIE. Hoe de ploegen de macht overnamen in de Vuelta: “Ze moeten naar ons luisteren”

De gemoederen zijn verhit. En de Vuelta is nog maar twee dagen oud. Remco Evenepoel reageerde zaterdag geschandaliseerd na een ploegentijdrit in apocalyptische omstandigheden. Omdat het water zondag weer met bakken uit de hemel viel en de organisatie het nog steeds vertikte om gepast te reageren, namen de ploegen de macht over. Favorieten bemoeiden zich op Montjuïc nergens mee: niet met de ritzege, niet met het klassement. “Het gaat erom dat we een beetje voor elkaar zorgen.”

17 reacties

  • Stephan Priem

    8 maanden geleden
    Ze hebben groot gelijk, wat voor zin heeft het dat een half peleton tegen de grond gaat in een grote ronde. In eendaags koersen als een RVV of PR ligt dit helemaal anders.
  • Pat Debal

    8 maanden geleden
    Ze weten toch waaraan ze beginnen of soms niet
  • willem stuyckens

    8 maanden geleden
    Zaterdag avond was erover,maar in ronden de tijd vroeger laten stoppen is koers vervalsing,weersomstandigheden zoals regen is nu eenmaal normaal tijdens wegwedstrijden.de reden in de reniwi ronde nog belachelijker,schaf dan maar 90 percent van de wedstrijden af.
  • Gerry Cle

    8 maanden geleden
    Geef de renners een afvaardiging in de UCI die beslist over het parcours. Zo weet men op voorhand waar men aan toe is en hoeven er geen renners stakingen te zijn of 'last minute' wijzigingen.
  • François Nuyts

    8 maanden geleden
    Wat ga je dan doen met wedstrijden zoals de Vlaamse voorjaarskoersen en dergelijke . De Ronde Van Vlaanderen bv , want daar moeten ze ook over smalle wegentjes en over kasseién rijden . Daar moeten ze ook van de ene bocht naar de andere op smalle slingerwegentjes . En als het dan nog eens regent wordt het nôg gevaarlijker . En Parijs - Roubaix al zeker , want daar is het nog erger door al die kasseién . Afschaffen dan maar ...