Johanna Rotté uit Zwevezele heeft een zeldzame slaapstoornis, waardoor al haar spieren plots kunnen verslappen. We zien haar samen met dochters Martha en Ella. De meisjes hadden met het oog op 1 september al pennenzakjes gemaakt voor de leerlingen van hun mama.
Volledig scherm
PREMIUM
Johanna Rotté uit Zwevezele heeft een zeldzame slaapstoornis, waardoor al haar spieren plots kunnen verslappen. We zien haar samen met dochters Martha en Ella. De meisjes hadden met het oog op 1 september al pennenzakjes gemaakt voor de leerlingen van hun mama. © Sam Vanacker

Johanna is de enige juf die zelf in slaap valt tijdens de les: “Omdat het geneesmiddel nog niet goedgekeurd is, kan ik helaas niet starten op 1 september”

“Als ik mijn leerlingen vertel dat het kan dat ik plots in slaap val tijdens de les, vinden ze dat heel grappig. Tot het echt gebeurt.” Johanna Rotté (36) lijdt aan een zeldzame slaapstoornis waardoor ze soms buiten haar controle om in slaap valt. Desondanks staat ze al 11 jaar in het onderwijs. Omdat het geneesmiddel dat die aanvallen onder controle houdt nog niet beschikbaar is, kan ze op 1 september niet starten. We gingen praten met de enige juf die zelf in slaap valt tijdens haar les.