VRT zet in op begeleiding collega’s Sven Pichal: “Velen zijn in shock”

“De collega’s zijn in shock en worden begeleid.” Dat zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir maandag over de zaak-Pichal. Hoe het verder moet met het radioprogramma ‘De inspecteur’ is nog onduidelijk.

bpr

Zondagavond raakte bekend dat presentator en journalist Sven Pichal (44) is opgepakt in het kader van een onderzoek naar beelden van seksueel misbruik van kinderen. “Het nieuws heeft iedereen erg verrast, dus we focussen momenteel hard op interne communicatie. We voorzien ook begeleiding. Velen zijn in shock, en met onze dienst welzijn vangen we zijn directe collega’s op”, aldus VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Voorts benadrukt hij dat de openbare omroep geen betrokken partij is in de zaak.

Wat er met de aanwezigheid van Sven Pichal gebeurt op de verschillende VRT-kanalen – De inspecteur is bijvoorbeeld nog te beluisteren via VRT Max – staat nog niet vast. Hoe het verder moet met dat radioprogramma, evenmin. “Daarover zullen we allicht pas woensdag communiceren. Maar Radio2 en VRT NWS zullen alleszins de consument niet loslaten”, klinkt het.

Sven Pichal zou normaal gezien volgende week ook starten met de tournee van Sven consumeert, een lezing over de (on)macht van de consument die hem naar negentien locaties zou brengen. Evenementenbureau Koortzz, dat instaat voor de boekingen, zegt dat ze momenteel nog niet weten hoe het verder moet. “We wachten op meer informatie.”

Het parket van Antwerpen communiceert voorlopig niet over het onderzoek. Pichal zou woensdag in Antwerpen voor de raadkamer komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer