Huiszoeking in VRT-gebouwen in onderzoek naar radiopresentator Sven Pichal afgelopen

In de gebouwen van de VRT aan de Reyerslaan heeft maandagmiddag een huiszoeking plaatsgevonden, naar aanleiding van het onderzoek naar Radio 2-presentator Sven Pichal. Dat bevestigen de openbare omroep en het parket aan onze redactie. Na een uur was de huiszoeking afgerond.

jvh

De 44-jarige Pichal werd vrijdag opgepakt en naar de gevangenis van Turnhout gebracht. Hij zou verdacht worden van het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Het onderzoek dat gevoerd wordt, draait niet alleen rond hem maar ook rond andere betrokkenen.

De presentator had voor zijn Radio 2-programma De inspecteur een kantoor bij Radio 2 in Brussel. Dat kantoor werd doorzocht door een team van de politie, samen met de onderzoeksrechter. Alles samen duurde het ongeveer een uur, aldus de VRT.

LEES OOK. Sven Pichal in cel in onderzoek naar beelden van kindermisbruik, Radio 2 reageert kort op ontslag

“Het klopt dat er op dit moment een huiszoeking wordt uitgevoerd in de gebouwen van de VRT”, aldus het parket van Antwerpen. “Dat gebeurt in het kader van het onderzoek naar de verdenkingen tegen Sven Pichal. Meer kunnen we daar op dit moment niet over kwijt.” Ook bij de openbare omroep wordt de huiszoeking bevestigd, maar meer commentaar geeft men ook daar niet.

Zondag raakte bekend dat Pichal bij monde van zijn advocaten aan de VRT gemeld had dat hij met onmiddellijke ingang zou stoppen met zijn programma.

LEES OOK. VRT zet in op begeleiding collega’s Sven Pichal na zijn arrestatie: “Velen zijn in shock”

LEES OOK. PORTRET. Radiomaker pur sang, pleegouder en allemansvriend: wie is Sven Pichal (44), die is opgepakt in onderzoek naar beelden van kindermisbruik?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER