Politiezone Heist

Drone van politie betrapt 16-jarige drugsdealer tijdens festival in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-berg heeft de politie, met behulp van een drone, een jonge drugsdealer opgepakt tijdens het lokale evenement Hestival. De politie betrapte de dealer, een jongeman van 16 jaar, toen hij zijn drugs verkocht aan een andere minderjarige. Ook die klant werd opgepakt.

Het droneteam van de Lokale Politie Antwerpen kwam ondersteuning bieden op het evenement Hestival, en zij merkten op hoe een 16-jarige jongeman drugs verkocht op de parking van het OCMW van Heist-op-den-Berg. Via een aan de drone bevestigde camera kon de politie zien hoe de dealer er zijn drugs verkocht aan een andere minderjarige, een jongeman van 17 jaar. 

Hulp van alerte burger

"Bij het benaderen van de jongeren, nam een ervan de vlucht richting Stationsstraat", zegt de politiezone Heist. "Een alerte burger parkeerde zijn voertuig aan de zijkant van de straat en hield de jongen tegen. Dankzij hem heeft de politie hem kunnen arresteren. Ook de andere jongere werd gevat door de politie."

De politie trof in totaal zo'n 12 gram cannabis en 165 euro aan bij de dealer. Bij de koper werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Politiezone Heist hoopt dat de burger die ter hulp schoot, zich nog meldt om een verklaring af te leggen. "Nadat de minderjarige werd gearresteerd, is hij verder gereden. Zijn identiteit is verder niet bekend. Hij wordt alvast bedankt voor zijn kordate reactie."

Meest gelezen