Gedelegeerd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux
Volledig scherm
Gedelegeerd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux © Getty Images/Belga

Topman gemeenschaponderwijs wil dat Vlaanderen kalender van Franstalig onderwijs volgt

Volgens Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO! gemeenschapsonderwijs, is er voldoende wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van een kortere zomervakantie aantoont om ook in Vlaanderen de kalender aan te passen. De maatregel zou verschillende voordelen bieden. Zo wordt niet alleen het leerverlies tijdens de zomer beperkt, maar krijgen de leerlingen en leerkrachten tijdens de kortere vakanties ook de tijd om op adem te komen.

198 reacties

  • Sjonny Martero

    8 maanden geleden
    Toen het onderwijs bij de beste ter wereld behoorde was het vakantie zoals nu. Het zijn andere redenen die de achteruitgang veroorzaken. En nog een vraag? Wie zijn die experts eigenlijk? Het soort dat de achteruitgang heeft veroorzaakt? Twee weken meer vakantie in de winter? Binnenzitten met hun computerspelletjes? Oplossing. Geef alle kinderen een vakantietaak mee. Niet verplicht. Ben benieuwd wat die voorstanders als ouder zullen doen om dit op te volgen. Of heeft het met opvang te maken?
  • Willy Schepers

    8 maanden geleden
    En dan verschieten ze er van dat de kwaliteit van ons onderwijs achteruit gaat, de kinderen hebben tegenwoordig meer vrije dagen als dat ze op de schoolbanken zitten, is dat nu zo moeilijk te begrijpen.
  • Nady vandoolaeghe

    8 maanden geleden
    Liever kortere zomer vakantie en dan twee keer twee weken tijdens het schooljaar.
  • Gust Vandamme

    8 maanden geleden
    Daar zit nu werkelijk niemand in het onderwijs op te wachten. Gezellig, dit even droppen vlak voor de start van het schooljaar.
  • bob jansens

    8 maanden geleden
    als we dan toch een kortere zomervakantie willen... destijds (1933) was de zomervakantie korter... slechts 1 maand nl. van 15 juli tot 15 augustus... misschien moeten we dat opnieuw invoeren...