Getty Images / Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / Getty Images/EyeEm

Rendement staatsbon is mooi, maar met deze alternatieven brengt uw spaargeld minstens evenveel op

Met voor bijna 9 miljard euro aan verkochte staatsbons verpulvert de Van Peteghem-bon nu al zijn populaire voorganger. Een nettorendement van 2,805 procent voor een investering op een jaar is vandaag best mooi, maar is dit werkelijk een niet te missen unieke kans? Dit zijn enkele alternatieven voor wie zijn spaargeld een jaar, maar ook niet langer, zonder veel risico aan het werk wil zetten.

36 reacties

  • Stefaan BOGAERT

    8 maanden geleden
    En waar gaat de staat volgend jaar het geld halen om die staatsbonnen met intrest terug te betalen? Juist…door weer staatsbonnen uit te schrijven. De banken hebben gelijk dat ze niet zomaar in de Van Pethegemval lopen. Wie zou zijn geld willen lenen aan een bank die meer dan 450 miljard in het rood staat??
  • Marianne Vanden Eynde

    8 maanden geleden
    En wie betaalt die intrest? JUIST: de belastingbetaler!!!
  • André Van der Poorten

    8 maanden geleden
    Arcopal al vergeten ? De staat zal gaan lenen om die interesten uit te betalen om dan via nieuwe ( verdoken ?) belastingen hun putje weer te vullen .
  • Patrick Symons

    8 maanden geleden
    Wat een bedrog van Vivaldi. Ze moeten belastingen verhogen om de interest te kunnen betalen. Bodemloos vat.
  • PETER Vandaele

    8 maanden geleden
    15% roerende voorheffing op staatsbon. Pure discriminatie van de regering. Heb al 6 maand een depositorekening en zal dus 30% roerende voorheffing betalen. Het enige faire zou dus zijn dat ze dit ook verlagen naar 15%.