Sven Pichal
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Pichal © BELGA

ONZE OPINIE. “Wie nu alles op één hoop gooit, voert misschien één of andere strijd, maar niet dé strijd voor kinderen die misbruikt worden”

De val van Sven Pichal, zorgt voor een schokgolf. Het is een stamp in de maag. Omdat hij een rolmodel was en net daarom in zijn kielzog veel mensen geraakt worden. Pleegouders, maar ook holebi’s”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het zou zwak zijn om de val van Pichal te misbruiken om alle holebi’s af te schilderen als pedofielen. Kindermisbruik is té wijd verspreid. Die kinderen zijn de harde stamp in onze maag.”

8 reacties

  • Luc Van Hauwermeiren

    8 maanden geleden
    Altijd maar dat vergoeilijken ,minimaliseren ,duiden maar over de kinderen wordt er gezwegen wat zijn hun rechten wie gaat ze verdedigen worden zij later als ze volwassen zijn schadeloos gesteld enzo... het waren niet de kinderen die Pichal misbruikt hebben toch?
  • Eveline Van den Hout

    8 maanden geleden
    Die man is niet ziek en is het nooit geweest. Hij wist zeer goed wat hij deed, genoot ervan en kent geen spijt (tenzij dat hij het spijtig vindt dat hij gepakt is door louter toeval).
  • Carl Vangenechten

    8 maanden geleden
    In elk scenario moet het kind steeds voorrang krijgen.
  • Sonja Van den bossche

    8 maanden geleden
    Heel erg wat hier gebeurd is, voornamelijk voor de kinderen ! Alsook voor de familie, en de betrokkene van Sven, en ook voor hemzelf. Ik zeg dit niet om goed te praten, zeker niet! Maar we zitten in een structuur waar deze zaken niet bespreekbaar zijn. Er worden enorme veel labels gekleefd. Wie dit doet, weet al van zichzelf dat het fout is. Waarom niet meer discrete aanspreekpunten plannen.
  • Ronald Visser

    8 maanden geleden
    Persoonlijk doet een waarschuwing als deze meer kwaad dan goed, aangezien ik bijvoorbeeld nooit die link zou hebben gelegd en voor bepaalde bevolkingsgroepen is dit koren op hun molen.