BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Geboeid afgevoerd, overnachting in politiecel, en zelfs met zijn partner mocht Sven Pichal geen woord meer wisselen. Broer reageert: “Er is een bom gevallen binnen onze familie”

“Zondagavond werden we samen met de rest van Vlaanderen verrast door het zware nieuws. Sindsdien is het voor mij allemaal een beetje een waas”, vertelt de oudste broer van radiopresentator Sven Pichal (44). Die laatste is aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar kinderporno en zit daarvoor sinds vrijdag in de gevangenis. Hoe verliep zijn arrestatie en hoe moet het nu verder? Dit is wat we ondertussen weten over de zaak.

  1. Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”
    PREMIUM
    10

    Slachtof­fer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

    Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval - dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik denk dat ik op een taxi aan het wachten was toen het ongeval gebeurde.” Het relaas van een verhoor in een kamer op de afdeling intensieve zorg.
  2. “Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk
    PREMIUM

    “Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk

    Ze werd met een smoes meegelokt door haar loverboy en er zou een jongen betrokken zijn van amper 9 jaar: de verkrachting van een minderjarig meisje, op drie dagen in een afgelegen bos in Kortrijk, is ook bij speurders, gerecht en advocaten in het dossier hard binnengekomen. “Ik doe al vele jaren jeugdrecht, maar dit zijn echt wel heel stevige feiten”, zegt advocaat Kelly Decaluwe. Op een filmpje, dat gedeeld werd op Snapchat, konden speurders alvast 10 jongeren identificeren.
    Kortrijk