Archiefbeeld.© Shutterstock

Braziliaanse politie opent onderzoek na vondst negen lichamen, onder wie kinderen

De Braziliaanse politie heeft maandag negen lichamen, waarvan zeven verkoold, gevonden in twee naburige huizen in een landelijk gebied in de Braziliaanse deelstaat Bahia in het noordoosten van het land. Volgens verschillende lokale media waren minstens drie van de slachtoffers kinderen. Eén kind overleefde.

adb
Bron: BELGA, Agencia Brasil

“De politie zet haar onderzoek voort naar het misdrijf waarbij negen mensen om het leven kwamen”, aldus de autoriteiten, die geen details gaven over de doodsoorzaken of de onderzoekspistes. Volgens Agencia Brasil zijn er vermoedens dat een deel van de slachtoffers werd neergeschoten voordat criminelen de eigendommen in brand staken.

“Van de negen lichamen die in de twee huizen werden gevonden, waren er vijf volledig verkoold, twee gedeeltelijk verkoold en twee anderen hadden geen brandwonden”, aldus de verklaring van de politie. Een kind dat de tragedie overleefde werd “met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis”.

De feiten vonden plaats in Mata de Sao Joao, op 60 kilometer van Salvador, en lokale bewoners en familieleden van de slachtoffers zijn ondervraagd. Volgens de nieuwssite G1 onderzoekt de politie de mogelijkheid van een afrekening tussen rivaliserende drugsbendes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer