De Regenboogbrug wordt over de Dijle geplaatst

Eerste fietsbrug over de Dijle verbindt Bonheiden met Boortmeerbeek

In Rijmenam bij Bonheiden wordt de eerste fietsbrug over de Dijle geplaatst. Door de brug komt er een betere en rechtstreekse verbinding voor fietsers en wandelaars tussen Bonheiden en Boortmeerbeek. Over enkele dagen volgt de aanleg van een tweede brug over de Dijle die Keerbergen met Haacht verbindt. De twee bruggen zullen in het najaar gebruikt kunnen worden.

Inwoners van Bonheiden en Boortmeerbeek zullen binnenkort makkelijker van de ene naar de andere gemeente kunnen fietsen of wandelen door een nieuwe brug over de Dijle. Maandagochtend wordt de eerste brug geplaatst tussen de Broekstraat en Dijleweg in Rijmenam en Ravestein in Boortmeerbeek. Over twee dagen komt er ook een brug tussen Keerbergen en Haacht.

"We willen ook als Vlaamse Waterweg zoveel mogelijk mensen aanzetten om de fiets te gebruiken, zowel recreatief fietsen als voor woon- werkverkeer", zegt Koen Anciaux, voorzitter van De Vlaamse Waterweg. "Er zijn veel mensen uit de regio die met de fiets gaan werken in Mechelen. Deze bruggen zijn daarvoor een goede oplossing."

Het is een grote meerwaarde voor de schoolgaande jeugd die op een veilige manier naar school kan gaan
Karin Derua (Open VLD), burgemeester Boortmeerbeek

Ook burgemeesters van Bonheiden en Boortmeerbeek zien veel voordelen in de nieuwe brug(gen). "Het is heel belangrijk dat de brug er komt omdat de verbinding tussen de twee gemeenten niet evident is. Er is heel wat verkeer en nu kan iedereen veilig langs een aparte fietsverbinding rijden", zegt Lode Van Looy (BR30), burgemeester van Bonheiden.

"Er is ook een grote passage van Boortmeerbeek naar het ziekenhuis van Bonheiden. Via de brug kunnen mensen heel gemakkelijk met de fiets naar het ziekenhuis gaan om iemand te bezoeken", zegt Karin Derua (Open VLD), burgemeester van Boortmeerbeek. "Ook voor de schoolgaande jeugd is het een grote meerwaarde. Ze kan nu op een zeer veilige manier naar school gaan."

"Regenboogbrug"

De nieuwe brug heeft ook een naam gekregen, namelijk de Regenboogbrug. "In Boortmeerbeek waren we met regenboogzebrapaden gestart en dat werd door onze inwoners warm onthaald", zegt Derua. "Een brug die bestaat uit verschillende kleuren spreekt ook jongeren aan. Ik vind de naam goed gekozen", aldus ook Van Looy.

Meest gelezen