© Bert Provoost

Nieuwe elektrische bus belandt in gracht: “Bestuurder zegt dat hij moest uitwijken”

Itegem -

Op de Isschotweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is een elektrische bus van De Lijn in de gracht beland. Er vielen geen gewonden.

bepr, tdk

Het ging om een bus van lijn 570 die op weg was naar Berlaar-Heikant. De bestuurder was naar verluidt op zoek naar een plek om te draaien. Op de Isschotweg belandde hij in de gracht.

“Volgens de getuigenis van de busbestuurder is hij moeten uitwijken voor een auto die uit de andere richting kwam. Bij onze aankomst waren er geen getuigen die dat nog konden bevestigen. De bus is alleszins van de weg geraakt met zijn rechterwielen en belandde in de gracht. De bestuurder kreeg een medische check-up in de ziekenwagen, maar bleek niet gewond. Er waren ook geen inzittenden op het moment van de aanrijding”, zegt Jana De Roover van politiezone Heist.

De bus was nog maar een halfjaar oud en had nog geen 5.000 kilometer op de teller. Het ging om een elektrische bus gebouwd bij Van Hool uit Koningshooikt. Na de takeling zal de bus opnieuw naar de fabriek worden gebracht voor herstelling en grondig nazicht. (bepr, tdk)

© bepr

© bepr

© bepr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners