© rr

School in Deurne pronkt met nieuwe natuurspeelplaats

Leerlingen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners van basisschool De Bever in Deurne hebben de afgelopen maanden hun grijze speelplaats een make-over gegeven. Het resultaat is op z’n minst indrukwekkend te noemen. De speelplaats, die tot vorig jaar enkel uit stoeptegels bestond, is haast onherkenbaar.

Jan Stassijns

De Bevervallei, dat is de naam die de nieuwe natuurspeelplaats van basisschool De Bever in de Kronenbrugwijk in Deurne-Noord heeft meegekregen. De laatste twee jaar is er hard gewerkt. De tegels werden opengebroken en maakten plaats voor een ondergrond van schors en grind. Centraal op de nieuwe natuurspeelplaats zijn heuvels gebouwd, met glijbanen, klimelementen, een waterpomp met rivierbedding, een wilgenhut, een buitenklasje, boomstammen en verscheidene plantensoorten.

Vanaf het begin zijn de leerlingen, ouders en de buurt nauw betrokken in de realisatie van de Bevervallei. Leerlingen en hun ouders konden zo thuis een eigen ontwerp maken. Daarna nam de school een landschapsarchitect onder de arm die het verder uitwerkte. Maar leerkrachten, leerlingen, ouders en buurtbewoners staken ook zelf de handen uit de mouwen.

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER