Verlieslatende Vietnamese wagenproducent is op Wall Street meer waard dan Ford en General Motors samen

VinFast Auto, een Vietnamese producent van elektrische wagens, is momenteel de op twee na meest waardevolle wagenproducent op Wall Street. De marktwaarde ligt hoger dan die van Ford en General Motors samen.

Waarom is dit belangrijk?

VinFast Auto heeft eerder deze maand via een zogenaamd blancochequebedrijf een notering gekregen op Nasdaq. Sindsdien is de aandelenkoers van de Vietnamese producent van elektrische wagens fors de hoogte ingeschoten.

In het nieuws: De marktwaarde van VinFast Auto bedraagt momenteel 121 miljard dollar. Dat is meer dan wat Ford (48 miljard) en General Motors (46 miljard dollar) momenteel samen waard zijn.

  • Slechts twee andere wagenproducenten zijn volgens Wall Street meer waard. De grootste autofabrikant is Tesla met een beurskapitalisatie van 777 miljard dollar. Toyota staat met een marktwaarde van 270 miljard dollar op de tweede plaats.
  • De Vietnamese onderneming trok op 15 augustus via het blancoc
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer