Voormalig K3-zangeres Kathleen Aerts stelt eigen wijnmerk voor: “De zon in de mensen hun glas brengen”

Kathleen Aerts, elf jaar lang ‘de blonde van K3’, woont al geruime tijd in Zuid-Afrika maar afgelopen zondag lanceerde de zangeres een eigen ‘Droom’-wijn op het Kaapwijnfestival in het Vlaams-Brabantse Kampenhout. “We willen de zon een beetje in de mensen hun glas brengen.”

wvb

Wijnhandelaars uit alle uithoeken van de wereld troepten zondag samen op het grootste wijnfestival van ons land. Onder de twintig internationale standhouders vonden we ook een bekende naam: gewezen K3’tje Kathleen Aerts. De Kempense woont al enkele jaren met haar gezin in Zuid-Afrika, waar ze ook een guesthouse uitbaat, die ze samen met haar partner ‘Droom!’ doopte. Het gastenverblijf vormt tevens het decor van Villa Zuid-Afrika, de reality-reeks op VTM waarin Aerts de kijker een blik gunt in haar tweede thuis.

Twee jaar geleden rijpte het idee om een wijngaard te kopen en zelf wijn te verbouwen.

Nu brengt de voormalige K3-zangeres een eigen wijnmerk op de markt: een witte, rode én rosévariant. In Kampenhout liet de immer goedlachse Aerts de dorstige bezoekers een eerste keer proeven van een glaasje ‘Droom’-wijn. “Mensen krijgen altijd heimwee als ze na een reis terug in België komen. Dus zochten we naar een manier om de zon een beetje in jullie glas te brengen”, vertelt Aerts aan HLN.

De wijn wordt niet geproduceerd op de grond waar de guesthouse op gevestigd is, maar wel op het domein van de buurman, die ook een handje toesteekt in het maakproces. “Het zijn dus wel degelijk druiven uit onze eigen streek”, lacht de zangeres.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER