Vier politievoertuigen in brand gestoken in Anderlecht

© BELGA

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag brand gesticht aan het vormingscentrum van de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Vier bestelwagens van de politie gingen helemaal in vlammen op.

rdb/cds/tg

Het vuur werd omstreeks 2.15 uur opgemerkt op de parking van het terrein. De daders hadden blijkbaar een deel van de omheining opengesneden waarna ze de bestelwagens in brand staken. Ook een deel van de dakroofing smeulde weg.

Volgens Dorothée Cattrysse, woordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid, waren het de enige vier politiebusjes die ze nog hadden. Ze werden ingezet bij noodgevallen of bijvoorbeeld om personeel ter plaatste te brengen bij betogingen of voetbalwedstrijden.

Hoe de vandalen net te werk gingen, is nog niet duidelijk. Er zou een onderzoek lopen, maar is er nog niemand in verdenking gesteld

In het vormingscentrum zijn onder andere ook een schietstand en lokalen. Maar die werden niet betreden. “Eén verdachte werd opgepakt maar is terug vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen