BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. “Of de politieke kleur nu blauw, geel of oranje is: elke staatssecretaris van migratie staat voor een realitycheck”

“Na Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) moet Nicole De Moor (CD&V) nu ook de opvangwet omzeilen en de toegang tot opvang beperken. Of de politieke kleur nu geel, blauw of oranje is: de staatssecretaris van Asiel en Migratie wacht altijd een realitycheck”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Maar het is een pleister op een houten been.”

25 reacties

  • yvette goris

    8 maanden geleden
    Bulgarije, Monaco, Luxemburg, Lichtenstein, Roemenie, Slovakije,... nemen die evenredig tot hun bevolkingsgrootte ook vluchtelingen op? En waarom vinden Oekraiense vluchtelingen geen opvang in hun eigen zeer groot land (met 45 miljoen inwoners) want de oorlog gebeurt er toch maar in een klein landsdeel? Dan blijven ze in hun taal en cultuurgebied. En die zijn daar toch niet allemaal arm en ze worden er financieel goed door Europa geholpen ( waarom ook niet door Saoudi-Arabie, Quatar, Dubai?)
  • Karel Van Beeck

    8 maanden geleden
    We nemen in verhouding met de grote Europese landen meer asielzoekers op. Dat die landen eens wat meer volk opnemen. Hier is zo goed als alles vol.
  • Herman De Doncker

    8 maanden geleden
    Schaf voor veel NGO's de subsidies ( op kosten van de belastingbetaler ) af als ze niet willen meewerken aan een realistisch migratiebeleid en zorg ervoor dat het eindeloos in beroep gaan ( op kosten van de belastingbetaler) na afwijzing van asiel stopt. Voorzie opvang in eigen regio en laat ze niet binnenkomen in de EU, want dan is het kalf verdronken.
  • Lieve Lijnen

    8 maanden geleden
    Wanneer gaat Europa inzake migratiebeleid eens zijn verantwoordelijkheid nemen? Europa kan ons zo veel opleggen, waarom in deze niet? Allez Europarlementariërs, oog- en oorkleppen af. Doe eens iets nuttigs. Werk aan de winkel!
  • Roger Vanthillo

    8 maanden geleden
    Verkiezingen naderen en ook CD&v De Moor weet dat een overgroot deel van de bevolking de overdreven instroom van asielzoekers niet ziet zitten. Dit is anders voor vluchtelingen uit gevarenzones. Dat een groot deel ons land uitkiest en andere Europese landen links of rechts laat liggen kan enkel te maken hebben met ons behoorlijk vangnet en totaal ontbrekend terugkeer beleid.