Maasmechelen

Openluchtzwembad in Maasmechelen dicht door bacterie

Openluchtzwembad Kikmolen in Maasmechelen moet voor onbepaalde duur sluiten door een bacteriële infectie. Het zwemwater is besmet met een bacterie die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van kleine kinderen. "Vermoedelijk komt de bacterie van de uitwerpselen van watervogels", vertelt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). 

In Maasmechelen is er een zwemverbod voor openluchtzwembad De Kikmolen afgekondigd. Dat meldt TV Limburg en dat nieuws is bevestigd aan onze redactie. Het water is geïnfecteerd met een bacterie die vooral voorkomt in de uitwerpselen van vogels.

"We hebben maandag bericht gekregen van het Departement Zorg van Vlaanderen dat er iets mis was met de kwaliteit van het water", zegt Raf Terwingen (CD&V), burgemeester van Maasmechelen. "Het zwemwater is besmet met de Enterococcus bacterie. Die bacterie is er waarschijnlijk gekomen door de uitwerpselen van de watervogels. Die zijn in groten getale aanwezig. "

Schadelijk voor kleine kinderen

De Eterococcus bacterie kan schadelijk zijn voor de gezondheid van kleine kinderen. Daarom is er meteen beslist om het zwembad te sluiten voor onbepaalde duur. "De bacterie kan problemen met de spijsvertering veroorzaken, dus het kan gevaarlijk zijn. Maar we zijn er op tijd bij, want er zijn nog geen mensen besmet", aldus Terwingen.

Het is de eerste keer dat het openluchtzwembad te maken krijgt met de bacterie. Het zwembad blijft gesloten tot de metingen van het water terug normaal zijn. 

Meest gelezen