Toxicoloog Jan Tytgat (UZ Leuven)
Volledig scherm
PREMIUM
Toxicoloog Jan Tytgat (UZ Leuven) © ID/ Joren De Weerdt / Joel Hoylaerts / Photo News

“Als die klinische studies bewijzen wat we nu denken, is Ozempic een middel tegen álle verslavingen”

Diabetes: check. Gewichtsverlies: check. Hart- en vaatziekten: check. Het ‘wondermiddel’ Ozempic helpt al bij heel wat aandoeningen, en dat lijstje wordt alleen maar groter nu gebruikers ook melden dat het hun nood aan alcohol, tabak en zelfs gokken doet afnemen. Is dit een nieuwe doorbraak? Toxicoloog Jan Tytgat (UZ Leuven) en Ozempic-expert Luc Van Gaal (UZA) leggen uit wat dit kan betekenen.

21 reacties

  • Chris Cardinaels

    8 maanden geleden
    Niks de vindt, ik heb een poosje ozempic gebruikt, flink afgevallen, zin in alcohol verdween, zin in chocolade en andere zoetigheden ook weg! Prima spul, echt waar
  • karin verwimp

    8 maanden geleden
    Allemaal goed en wel zolang de producenten de vraag kunnen bijbenen. En als de verkoop fel toeneemt kan normaliter ook de prijs omlaag. Maar naar dat laatste zal men heel waarschijnlijk wel kunnen fluiten.
  • Kris D'Hooghe

    8 maanden geleden
    Ik gebruik 1 mg voor diabetes 2,heb geen bijwerkingen,val niks af ,maar houd mijn suikerpeil wel in orde,en dat is het bezonderste,daar dient het voor.
  • Geert Vander Heyden

    8 maanden geleden
    De farma zal het wel uitleggen om zo nog wat extra miljoenen te verdienen.
  • Walter Daems

    8 maanden geleden
    Ja, natuurlijk, vol inzetten op symptoom bestrijding en de wortels verder laten verrotten. De farma industrie zal bijzonder wel varen op alle huidige en toekomstige bijwerkingen.