Archiefbeeld© EPA-EFE

Agent die man probeert te redden van treinspoor, overleden na aanrijding door trein

Een politieagent uit het Britse Nottinghamshire is overleden nadat hij zwaargewond raakte door een aanrijding met een trein. De agent raakte gewond toen hij een man van het spoor probeerde te redden. Dat meldt de Nottinghamshire Police.

jvh
Bron: De Telegraaf

De 46-jarige Graham Saville werd op donderdag 24 augustus vlak voor 19 uur opgeroepen naar een woonwijk in het Britse Balderton, na een oproep dat er een man op het spoor in gevaar zou zijn. Toen Saville de man probeerde te redden, werd hij aangereden door een trein. De agent werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man op het spoor raakte ook gewond, maar zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend.

Dinsdagavond maakte de politie bekend dat Saville was overleden aan zijn verwondingen. “Graham was een enorm gerespecteerde en populaire collega, en zijn dood tijdens zijn dienst is een enorme schok voor ons allemaal”, schrijft de politie in een verklaring. “Hij ging aan het werk om de bevolking van Nottinghamshire te beschermen, en het getuigt van zijn moed en toewijding als politieagent dat hij dodelijk gewond raakte toen hij het leven van een andere man probeerde te redden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer