Ingrid Beukelaers

Schepen varen opnieuw in Kapelle-op-den-Bos nadat schip tegen brug botst en container verliest

De gezonken container die in het Zeekanaal was beland in Kapelle-op-den-Bos is succesvol uit het water gehaald. Gisterenochtend voer een schip daar tegen de Jan Bogaertsbrug omdat het te hoog geladen was. Eén container raakte de brug en viel in het water. Het scheepvaartverkeer was tijdens de bergingswerken even onderbroken.

Gisterenochtend rond 04.00 uur botste een schip met haar vracht tegen de Jan Bogaertsbrug in Kapelle-op-den-Bos. Het vrachtschip was te hoog geladen en een container raakte de brug en viel in het water. Door het incident lag het scheepvaartverkeer stil. 

De container moest eerst door een duikploeg van de brandweer gelokaliseerd worden. Daarna kon een gespecialiseerde firma de vracht uit het water halen. Dat gebeurde na middernacht. Tijdens de berging werd het verkeer over de brug even stilgelegd.

"De container is met succes uit het water gehaald", bevestigt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). "Scheepvaartverkeer is dus weer mogelijk en het autoverkeer mag weer over de brug rijden."

Meest gelezen