NV-A-voorzitter Bart De Wever, CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en waarnemend Open Vld-voorzitter Tom Ongena.
Volledig scherm
PREMIUM
NV-A-voorzitter Bart De Wever, CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en waarnemend Open Vld-voorzitter Tom Ongena. © Joel Hoylaerts / Photo News / BELGA / Open VLD

Komt er een ‘superkartel’ van centrumrechts? CD&V en Open Vld reageren: “De Wever mag me altijd bellen. Maar als het hierover gaat, zal het een kort gesprek zijn”

PolitiekHet ballonnetje van N-VA-voorzitter Bart De Wever om één centrumrechts blok te vormen, is een druk gespreksonderwerp onder de parlementsleden van CD&V en Open Vld. Hoe staan de voorzitters tegenover het voorstel? En hoe zou de vorming van zo’n ‘superkartel’ er dan uitzien?

179 reacties

  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Dat rechtse superkartel bewijst zijn kunnen toch al in de Vlaamse regering. Volgens de peilingen heeft die nog de steun van 40% van de kiezers. Kan best een grote partij worden. Maar liefst niet om hun non beleid te laten uitvoeren in een nutteloze regering.
  • Jurgen Herbert

    8 maanden geleden
    BDW legt U me eens uit hoe U een centrumrechts kartel wilt vormen terwijl U weet dat de OVLD een zeer progressieve liberale partij is met aan het hoofd De Croo?
  • Dirk BERX

    8 maanden geleden
    Voor alle duidelijkheid: het cordon sanitaire is een beslissing van de Vlaamse politieke partijen ! Dat neemt niet weg dat geen enkele Franstalige partij ooit met het Vlaams belang zal praten, als deze bij hun programma blijven. Want meer dan 35 programma punten zijn strijdig met het bindende EVRM. En dat zal het Vlaams belang ook nooit "veranderen", want dat is hun "win for life" zonder ooit één verantwoordelijke beslissing te moeten nemen. Enkel hun extra pensioen keurden zij wel mee goed.
  • Stan Boudewijns

    8 maanden geleden
    Schaf het cordon sanitaire af. Pas dan kan men naar eerlijke verkiezingen gaan. Dit is geen democratie meer.
  • guido blok

    8 maanden geleden
    Als men niet naar de extremen wil grijpen, zal een sterk centrum rechtse formatie de enige oplossing zijn tegen de linkse onderdrukking van uit het zuiden. Want als het erop aan komt zullen die wel een front vormen, want er moet terug veel geld verdeeld worden dat vooral van Vlaanderen komt.